9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ


"Είναι χαρακτηριστικό ενός εξελιγμένου μυαλού, να φιλοξενεί μια σκέψη έστω και αν δεν την αποδέχεται" (Αριστοτέλης, 384 π.Χ. - 322 π.Χ.)._______________________" Γνώμην δύνανται να έχουν άπαντες. Γνώσιν δια να έχουν γνώμην έχουν;" (Πλάτων, 427 π.Χ. – 347 π.Χ.).___________________"I keep six honest serving-men (They taught me all I knew); Their names are What and Why and When And How and Where and Who. (Kipling R., 1865 - 1936)

Get Adobe Flash player

GTranslate

Επισκεψιμότητα

Χρήστες
1
Διαχείριση Άρθρων
87
Εμφανίσεις Άρθρων
51387

ΑΡΙΔΗΛΟΣ

Με την έννοια της Θαυμαστής, περιφανούς, ξακουστής, φανερής - ορατής από παντού ή από μακριά (Henry G. Liddell & Robert Scott, Μέγα Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσας,Εκδόσεις Ιωάννης Σιδέρης, Τόμος Α΄)

 

Το λογότυπο (έμβλημα/σύμβολο) της Βιβλιοθήκης μας φιλοτέχνησε (τον ευχαριστούμε θερμά) ο κ. Σαλπιγκίδης Γεώργιος, Εκπαιδευτικός ΠΕ 08, Εικαστικών και Εφαρμοσμένων τεχνών.

Η βιβλιοθήκη του σχολείου μας λειτουργεί στον χώρο αυτό από το 2015, χρονιά κατά την οποία έγινε η μετεγκατάσταση της σχολικής μας μονάδας. Απαριθμεί περίπου 800 βιβλία ιστορικά, λογοτεχνικά, παραμύθια, εγκυκλοπαίδειες κ.τ. λ.

Τη σχολική χρονιά 2018 - 2019 το σχολείο μας εντάχθηκε στο Πανελλήνιο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών. Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε την βιβλιοθήκη σ΄ έναν χώρο, που θα επιτρέπει τη φυσική και διανοητική πρόσβαση των μαθητών στην πληροφόρηση. Με την επιχορήγηση που μας δόθηκε προβήκαμε στην αγορά διαδραστικού πίνακα, προτζέκτορα υπολογιστή, εκτυπωτή κι ενός cd player. Έχουμε παραγγείλει και παραλάβει ακόμη 150 βιβλία περίπου.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς , καταμετρήθηκαν όλα τα βιβλία και καταχωρήθηκαν στο σύστημα my school. Εκδόθηκαν καρτέλες δανεισμού για το κάθε μέλος. Ενημερώθηκαν  μαθητές και εκπαιδευτικοί για τον τρόπο λειτουργίας της και για το ωράριο λειτουργίας. Η βιβλιοθήκη λειτουργούσε με την παρουσία της υπεύθυνης, σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες.

Όλα τα μέλη είχαν δικαίωμα δανεισμού βιβλίων και ήταν υπεύθυνα για τα βιβλία που χρησιμοποιούσαν. Το μέλος που κατέστρεφε ή έχανε κάποιο βιβλίο ήταν υποχρεωμένο να το αντικαταστήσει. Δεν είχαν δικαίωμα άλλου δανεισμού, οι χρήστες που ήταν χρεωμένοι με ληξιπρόθεσμα βιβλία.

Ο μαθητικός πληθυσμός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που τους κάναμε και δανείστηκε αρκετά βιβλία.

Ο χώρος της βιβλιοθήκης έδωσε  σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα αναζήτησης βιβλίων για δανεισμό ή για ανάγνωση εντός του χώρου, την παρακολούθηση εκπαιδευτικών βίντεο και τη χρήση του χώρου για τη διενέργεια δράσεων που προάγουν τη μάθηση.

   Η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης

   κ. Ζαχαρώ Δεληγιαννάκη

Copyright © 2021 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ  Rights Reserved.