9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ


"Είναι χαρακτηριστικό ενός εξελιγμένου μυαλού, να φιλοξενεί μια σκέψη έστω και αν δεν την αποδέχεται" (Αριστοτέλης, 384 π.Χ. - 322 π.Χ.)._______________________" Γνώμην δύνανται να έχουν άπαντες. Γνώσιν δια να έχουν γνώμην έχουν;" (Πλάτων, 427 π.Χ. – 347 π.Χ.).___________________"I keep six honest serving-men (They taught me all I knew); Their names are What and Why and When And How and Where and Who. (Kipling R., 1865 - 1936)

Get Adobe Flash player

GTranslate

Επισκεψιμότητα

Χρήστες
1
Διαχείριση Άρθρων
87
Εμφανίσεις Άρθρων
51370

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ 

    Η βιβλιοθήκη ως χώρος και θεσμός είναι πολύ σημαντικός για ένα σχολείο. Είναι ο χώρος που το παιδί μπορεί να αγαπήσει το βιβλίο και την ανάγνωση. Στόχος της λειτουργίας της είναι να αποτελέσει όχι μόνον έναν χώρο ανάγνωσης βιβλίων και υλοποίησης σχολικών εργασιών, αλλά ταυτόχρονα χώρο συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών της σχολικής μας κοινότητας.  Επιδιώκουμε να αναπτύξουμε τον ενθουσιασμό και την περιέργεια, να προωθήσουμε και να στηρίξουμε τη φιλαναγνωσία ,τη διδασκαλία,  τη μάθηση, τη δημιουργικότητα και τη συλλογικότητα .

Εξυπηρετώντας τους στόχους αυτούς  η ζωή της βιβλιοθήκης θα περιλαμβάνει τα παρακάτω:

Επαφή των παιδιών με τον κόσμο των  βιβλίων

 Αφήγηση παραμυθιών , θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική .

Μελέτη, έρευνα ή ελεύθερο διάβασμα

  Τόσο ομαδικά με την τάξη τους, σε ώρα μαθήματος, όσο και  ατομικά, σε ώρα διαλείμματος, τα παιδιά όλων των βαθμίδων μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες, να κάνουν εργασίες, να διαβάσουν κάτι που επιλέγουν οι ίδιοι.

Πληροφοριακή παιδεία

Πώς ψάχνω σε μια έντυπη και πώς σε μια online εγκυκλοπαίδεια; Τι είναι οι παραπομπές;

Οι μαθητές εξοικειώνονται με τα διάφορα είδη πηγών, μαθαίνουν να αναζητούν τις πληροφορίες, να τις αξιολογούν, να τις αξιοποιούν και να τις εντάσσουν δημιουργικά στις εργασίες τους.

Εργαστήρια δημιουργικής γραφής

Εξοικείωση των μαθητών με τον θαυμαστό κόσμο της συγγραφής μακριά από το αυστηρό μαθησιακό πλαίσιο.

Συναντήσεις με ανθρώπους των γραμμάτων

Συγγραφείς, εικονογράφους, ερευνητές κλπ. που παρουσιάζουν το έργο τους και συζητούν με τους μαθητές.

Copyright © 2021 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ  Rights Reserved.